Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Naši vytrvalci jsou desátí v republice

Juniorský maratonPo jasném vítězství v krajském kole konaném na náměstí Míru ve Zlíně jsme se zúčastnili republikového finále Juniorského maratonu. Závod probíhal v rámci Volkswagen Maratonu Praha v neděli 3. 5. 2015. Kvůli zraněním a soustředění se desetičlenná sestava měnila a definitivní podobu nabrala až v pátek večer den před odjezdem.

V neděli ráno jsou už všichni nachystáni na závod. Start je v devět, obrovský mumraj, 10 000 běžců. Vybíháme hned za nejlepšími, nejvíce jsou vidět běžci z Keni. První úsek je náročný, bojuje se o pozice, hlavně nespadnout.

Každý člen štafety běží 4 km, poslední ještě o 2 km navíc. Po čtvrtém úseku jsme 29., ztrácíme 9 minut na vítěze, začátek se nepovedl. 5. a 6. úsek – Klára a Libor předbíhají 12 štafet – jsme 17. Neustále se probíjíme vpřed, na 35. kilometru už držíme 14. pozici.

Závěrečný šestikilometrový úsek běží Pavel. Jeho vražednému tempu 3:20/km podléhají další čtyři štafety.

Cíl – 42 195 metrů – 10. místo.

Běžecká sestava: Podmolík Josef – Vybíralík Martin – Letochová Karolína – Holý Tomáš – Zábojníková Klára – Černocký Libor – Vybíhalová Petra – Petřík Jakub – Nekoranec Matěj – Pilař Pavel

(krajského kola se zúčastnili ještě Zach Vojtěch, Herzogová Petra a Štefka Marek)

Rudolf Brucháček

< zpět