Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Mezinárodní setkání projektu Erasmus+ „Colourful numbers“ ve Zlíně

Ve dnech 26. 9. – 1. 10. 2021 proběhlo na naší škole první mezinárodní setkání projektu Erasmus+ „Colourful numbers“. Jedná se o první setkání projektu, který je zaměřen na matematiku ve světě kolem nás. Projektu se účastní žáci a učitelé z Itálie, Polska, Rumunska, Turecka a České republiky.

Naši školu na tomto setkání reprezentovali žáci tercie, spolu se svými učiteli Terezou Běloňovou, Svatavou Benešovou a Michalem Heczkem.

Hlavními tématy „Matematika a příroda“ a „Inovativní metody výuky matematiky“. Učitelé navštívili výuku matematiky a fyziky na naší škole, absolvovali školení o nových metodách výuky a diskutovali nad plány hodin matematiky, které připravili učitelé z jednotlivých škol zapojených do projektu.

V rámci tématu „Matematika a příroda“ žáci absolvovali výtvarný workshop s našimi učiteli výtvarné výchovy Terezou Bařinkovou a Petrem Faronem, navštívili science centrum v Brně a hledali souvislosti matematiky a přírody v ZOO Lešná nebo v Beskydech.

I přes komplikace s pandemií koronaviru se setkání podařilo uskutečnit a doufáme, že v následujících dvou letech proběhnou i další mezinárodní setkání projektu na dalších partnerských školách. Nejbližší setkání by mělo proběhnout na konci listopadu v Otelu-Rosu v Rumunsku. Toto setkání bude zaměřeno na matematické zajímavosti a tvorbu deskových a karetních her se zaměřením na matematiku.

Více informací o projektu najdete na webu projektu www.colourfulnumbers.eu nebo na Facebookové stránce projektu https://www.facebook.com/colourfulnumbers (kde jsou i fotografie z průběhu celého týdne)

Děkuji žákům tercie za práci v projektu a vzornou reprezentaci školy. Také bych chtěl poděkovat výše zmíněným kolegům za pomoc s organizací tohoto mezinárodního setkání.

Michal Heczko

Koordinátor projektu

Mezinárodní setkání projektu Erasmus+ „Colourful numbers“ ve Zlíně

< zpět