Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Přednáška o léčivech

Pro každou školu je vždy dobrou známkou, když se k ní hlásí její absolventi. A pokud jsou to absolventi úspěšní, potom je to ještě příjemnější. Mezi naše bývalé žáky, kteří se vydali cestou dalšího studia v zahraničí a cestou vědy, patří Adam Knirsch.

V době svého studijního volna na universitě v Nottinghamu, kde Adam studuje lékařskou biochemii, navštívil naše gymnázium a nachystal si pro žáky 3. a 4. ročníku, kteří se zajímají o přírodní vědy, velice poutavou přednášku o historii a současnosti léčiv. Adamovo povídání bylo zajímavé i z toho pohledu, že on sám je součástí týmu, který se na syntéze a testování nových léčiv podílí.

Přednáška se uskutečnila v prostorách školního konferenčního sálu a že byl o téma zájem, je patrné z fotek. Adam vtáhl posluchače do diskuse také prostřednictvím nachystaných otázek a dalších komentářů.

Závěrem se dostalo také na dotazy ohledně studia v zahraničí a jeho financování prostřednictvím Kellnerovy nadace (která Adamovi při studiu hradí část nákladů). Přednáška i další diskuse byla pro naše žáky (dle jejich vyjádření) opravdu zajímavá a motivační.

Svatava Benešová

Adam Knirsch

< zpět