Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Výuka čínského jazyka zahajuje 3. ročník!

Ve školním roce 2015/2016 zahajujeme již třetí ročník výuky čínského jazyka pro zájemce z řad našich studentů napříč ročníky od primy po maturanty. Jedná se o výsledek spolupráce Gymnázia a Jazykové školy Zlín s pobočkou Konfuciovy akademie v Pekingu při Univerzitě Palackého v Olomouci. Ta pro nás zajišťuje lektory, rodilé mluvčí, kteří dojíždějí jednou týdně a vedou výuku čínštiny v anglickém jazyce.

Vzhledem k dobrým zkušenostem s dosavadní spoluprací i velmi pozitivními ohlasy studentů našeho gymnázia jsme se letos rozhodli čínský jazyk zařadit (podobně jako latinu) jako nepovinný předmět – tedy bez kroužkovného a s uvedením na vysvědčení.

Pro letošní ročník bude čínština zařazena v dvouhodinovém bloku (90 min) ve čtvrtek po 14. hodině.

Naši studenti mají současně možnost účasti na letním mezinárodním pobytovém campu v Pekingu. Probíhá vždy deset dnů v červenci a celý s výjimkou dopravy jej hradí čínská strana. Naše škola vysílá na tyto pobyty vždy někoho z pedagogů jako doprovod. Letos to byla paní kolegyně Mgr. Marie Gajzlerová. Její informaci o již třetím uskutečněném pobytu si můžete přečíst v přiložené zprávě s fotografiemi.

Přestože účast v kurzu čínského jazyka není podmínkou pro letní cestu do Pekingu, myslíme si, že jde o skvělou možnost uplatnit své znalosti a získat praktické zkušenosti a řadu jedinečných zážitků v této vzdálené zemi! Gymnázium a Jazyková škola Zlín je jedinou střední školou v České republice, které Konfuciova akademie poskytuje tuto možnost. Počtvrté vyjedeme do Číny v létě 2016.

To je však ještě daleko. Proto jsme po dohodě s představiteli Konfuciovy akademie v Pekingu naplánovali na letošní podzim pro všechny účastníky kurzu čínského jazyka exkurzi do olomoucké pobočky, kde budou mít naši studenti možnost seznámit se s prostředím akademie a čeká je zajímavý interaktivní program!

Už nyní víme, že bude otevřena skupina pokročilých, k otevření začátečnické nám chybí ještě několik zájemců. Pokud vás baví učit se cizí jazyky, neváhejte a do středy 23. září 2015 se přijďte přihlásit do čínštiny! Je to možné buď přímo u paní zástupkyně Mgr. Jiřiny Juříčkové v kanceláři č. 106, kde se dozvíte veškeré podrobnosti, nebo v kanceláři školy.

Naučit se čínsky znamená velké plus pro budoucí profesní uplatnění a podmínky, které naše škola ve spolupráci s Konfuciovou akademií poskytuje, jsou zcela mimořádné.

vedení školy

< zpět