Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Před vrcholem atletické sezony

Minulý závodní víkend přinesl několik velmi hodnotných výkonů a potvrzených nominací na Mistrovství ČR.

Náročný víkend měl tentokrát Šimon Hána, který nejdříve reprezentoval Českou republiku na závodech Olympijských nadějí v UH. Hradišti, kde ve skoku do dálky obsadil druhé místo výkonem 6,81 m. Hned další den na to na Mistrovství Moravy zvítězil výkonem ve stejné disciplíně výkonem 6,79 m. Navíc přidal druhé místo v běhu na 100 metrů výkonem 11,24 s. Třetí medaili vybojoval v trojskoku, když za výkon 13,28 m dostal stříbrnou medaili. Na závěr, jako člen štafety 4×400 m, dostal za svůj výkon čtvrtou medaili. Se ziskem 2 zlatých a 2 stříbrných medailí byl nejúspěšnějším závodníkem zlínského družstva.

Zlatou medaili v běhu na 800m s velkým přehledem vybojovala Petra Herzogová výborným časem 2:13.24s. Velmi solidní běžecký výkon v běhu na 800m podal v Břeclavi Karel Sýkora, který na půlce zaběhl čas 2:02.35s. a v květnové soutěži juniorů a dorostenců slušně bodoval.

Nejsilnější zastoupení jsme měli v soutěžích trojskokanů a trojskokanek. Kromě Šimona si stříbrnou medaili vybojoval také Tomáš Holý velmi kvalitním výkonem 14.63m. Zlatou medaili v soutěži dorostenek vybojovala Terezka Hromadníková výkonem 11.47m a potvrdila tak vedoucí postavení v letošních tabulkách. Terka ještě přidala 4. místo ve skoku o tyči v letošním nejlepším osobním výkonu 3.20m. Čtvrté místo na trati 300m př., v novém osobním rekordu 47.24s vybojovala Sabina Kusáková a pojistila si tak nominaci na MČR.

Nový letošní nejlepší osobní výkon si také vylepšila v soutěži juniorek Anetka Krejčiříková, když skočila do vzdálenosti 10.95m a skončila čtvrtá. O dva centimetry lepší výkon, 10.97m, si zapsala v soutěži dorostenek Majka Heimová, které to stačilo na celkové páté místo.

V sobotním závodě Olympijských naději na trati 400m př. vybojoval Marek Štefka druhé místo v čase 57.22s. O den později, tentokrát na trati 300m př., obsadil také druhé místo v novém osobním rekordu 39.83s. Starty ve dvou závodech měl o víkendu také Lukáš Mazurek. V sobotu v Uh. Hradišti vybojoval druhé místo v běhu na 400m časem 50.90s. V neděli na MMaS běžel na poloviční trati čas 22.97s a byl pátý. Stříbrnou medaili z MMaS si přivezla Eva Švehláková, která ji získala na trati 100m př. v čase 16.22s. Nový osobní rekord, který má hodnotu 61.55s, si také vytvořila v běhu na 400m.

Na mezistátní utkání ČR-Maďarsko-Slovensko-Slovinsko dorostenců a dorostenek se z prvního místa letošních tabulek nominovali Šimon Hána a Terezka Hromadníková. Tento závod se uskuteční o následujícím víkendu na atletickém stadionu v Brně.

V sobotu 28. května se konal v rámci zlínského filmového festivalu 1. ročník běžeckého půlmaratonu. Na trati dlouhé 21, 097 km úspěšně naši školu reprezentovali školní atleti Filip Vabroušek a Karel Sýkora. Filip se umístil časem 1h. : 27 : 44s. na velmi pěkném 26. místě a Karel s časem 1h. : 31 : 23s. na solidním 34. místě. Na uvedené trati běžel jako vodič pro cílový čas 1: 30 hod., v průměrném tempu 4: 16/km kmotr našeho gymnázia, vynikající český triatlonový reprezentant a nejlepší sportovec města Zlína, pan Petr Vabroušek.

Všem našim atletům děkujeme za vzornou sportovní reprezentaci naší školy a připojujeme několik fotografií z těchto akcí v naší fotogalerii.

Trenéři Stanislav Laciga, Radim Bárta

< zpět