Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Martin Klusal mistrem České republiky dorostu na 50 volný způsob

Výborně reprezentovali dorostenci Zlínského plaveckého klubu na Letním mistrovství České republiky v Plzni. Během třídenního klání celkem 14x postoupili do odpoledních finálových bojů, v nichž nakonec vybojovali 4 medaile. Hned v první disciplíně v pátek odpoledne nečekaně triumfoval student 1. D Martin Klusal ve sprintu na 50 volný způsob. Postoupil z rozplaveb jako nejrychlejší a ve finále první místo obhájil. K titulu mistra České republiky dorostu přidal jako bonus splněný limit do české juniorské reprezentace.

Úspěšným sběratelem cenných kovů byl Matěj Zábojník, student 1. D, který vybojoval stříbrnou medaili na 100 prsa a bronzovou na dvojnásobné trati a jen těsně zaostal za limitem do juniorské reprezentace.

Do medailové sbírky přispěla ještě Monika Langerová, další studentka 1. D, třetím místem na 100 znak. Pátá medaile visela na dosah, ale na 200 znak nakonec doplavala Monika čtvrtá. Stejné umístění dosáhly obě chlapecké štafety. Na 4x100 polohový závod a na 4x100 volný způsob, kdy 3 členové kvarteta byli studenti našeho gymnázia. Polohová štafeta navíc překonala 11 let starý zlínský dorostenecký rekord.

Pátá místa vybojovali Martin Klusal na 50 motýlek a 100 kraul. Na šestém místě doplavali Monika Langerová na 50 znak a Matěj Zábojník na 50 prsa. Finálovou bilanci uzavírá sedmým místem na 100 kraul Jan Slíva, student 3. D. Trenéři Hana Macková a Vilém Čejka byli s výkony nadmíru spokojení: „Tabulková umístění před mistrovstvím dávala určité šance na medaile, ale na zlatou to vůbec nevypadalo. Výrazná zlepšení osobních rekordů nakonec znamenala nečekaný titul, další tři medaile a ještě překvapivější splnění limitu do české juniorské reprezentace. Navíc všichni finalisté kromě 18letého Honzy Slívy, který letos v kategorii dorostu končí, jsou mladí a mezi dorostenci bude Monika závodit ještě jeden rok a kluci dokonce dva roky.“

< zpět