Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Barbora Karlíková reprezentovala ČR v gymnastickém aerobiku na MS i ME

V červnu se juniorská reprezentantka, závodnice ASC Zlín a naše žákyně třídy 05.A Barbora Karlíková zúčastnila Mistrovství světa v gymnastickém aerobiku v jihokorejském Incheonu, kde i přes zranění kotníku při pódiovém tréninku, obsadila velmi pěkné 23. místo z 46 nejlepších závodnic světa.

V květnu reprezentovala ČR jako jediná juniorka na světovém poháru v portugalské Cantanhede, kde v početné konkurenci 42 závodnic z 11 států světa se Bára probojovala do finále mezi osm nejlepších závodnic a celkově obsadila vynikající páté místo. V březnu 2016 na mezinárodním závodě Czech aerobik Open Zlín, vybojovala ve velmi kvalitní konkurenci stříbrnou příčku v kategorii jednotlivců. Ve Zlíně získala na mistrovství ČR titul vicemistrně ČR 2016 v kategorii jednotlivců.

Na podzim 2015 byla nominovaná na Mistrovství Evropy v portugalském Elvas, kde se představila jak v kategorii jednotlivkyň, tak i trojic. V kategorii jednotlivců obsadila vynikající 12. místo a zařadila se tak mezi evropskou špičku v gymnastickém aerobiku, když jí finále uniklo o pouhých 0,125 bodu.

Blahopřejeme Báře ke skvělým soutěžním výsledkům a děkujeme za sportovní reprezentaci ČR a naší školy.

Radim Bárta

< zpět