Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Mistrovství ČR mládežnických kategorií

Nejdůležitější závod naší domácí sezony hostil atletický stadion v Třinci. Tohoto vrcholu sezony se zúčastnilo celkem 9 našich žáků.

Dvě medaile vybojoval Šimon Hána. Nejdříve ve skoku do dálky si výkonem 6.95m doskočil pro bronzovou medaili, když od stříbrné ho dělily pouhé 4 cm. Šimon si vybral i trochu té závodnické smůly, když posledním pokusem doletěl do vzdálenosti výrazně za sedm metrů, bohužel s drobným přešlapem. Napínavý souboj až do posledních pokusů se odehrál také v trojskoku, kde v posledním pokusu Šimon skočil nový osobní rekord 14.13m! Za tento výkon bral velmi cennou stříbrnou medaili a stal se tak nejúspěšnějším atletickým závodníkem našeho gymnázia.

Medaili, si nechala na krk pověsit také Terezka Hromadníková. V soutěži trojskokanek získala bronzovou, když i ona si vybrala trošku smůly. Vždyť k stříbrné ji scházel pouhý centimetr! Terezka ještě závodila ve skoku o tyči, kde si letošním vyrovnaným nejlepším osobním výkonem skočila pro šesté místo.

O další stříbrnou medaili rozšířila svou sbírku Petra Herzogová v běhu na 800m. Časomíra se jí tentokrát zastavila na hodnotě 2:13.79s. Petra si, oproti halovému finále, polepšila o jednu příčku a potvrdila, že mezi juniorskými půlkařkami patří u nás k těm nejlepším.

Hezké finálové umístění si připsal Nnamdi Okonkwo v trojskoku. Za výkon 13.77m mu patřilo sedmé místo.

Ve svých disciplínách také skvěle bojovali další naši žáci, kteří tentokrát ale zůstali před branami finále, i když jen těsně. Lukáš Mazurek běžel na sprinterské trati 400m letošní nejlepší čas pod otevřeným nebem 50.59s. Karel Sýkora doplatil na velmi volné tempo celého rozběhu na 800m a časem 2:09.01 se mu do finále proniknout také nepodařilo. Nejlepším letošním výkonem na 300m překážek se prezentoval Marek Štefka. Od finále jej bohužel dělily pouhé dvě desetiny sekundy.

Před branami finále zůstaly také dvě trojskokanky Marie Heimová a Aneta Krejčiříková. V soutěžích se jim nedařilo podle jejich představ a zůstaly kousek od svých letošních nejlepších výkonů. Aneta obsadila výkonem 10.83m jedenáctou příčku a Marie skokem dlouhým 10.54m byla dvanáctá. Majka se poslední dobou potýká se zraněním a tato skutečnost měla bohužel vliv na lepší výsledek.

V neskokanské disciplíně, běhu na 300m překážek startovala Sabina Kusáková. Velmi odhodlaně vyrazila hned po startu na trať. Možná velká motivace z prvního startu na MČR způsobila, že Sabinka přepálila start a na cílové rovince jí trošku chyběly síly a do finále i ona nepostoupila. Statečně v úporném předbouřkovém vedru bojovala na velmi náročné trati 400m Eva Švehláková, jejíž účast a velmi solidní výkony na mistrovství Moravy a MČR jsou obdivuhodné, s ohledem na Evičiny dlouhodobé zdravotní problémy.

Naši závodníci skvěle reprezentovali naše gymnázium a vybojovali celkem 4 medaile a další dvě finálová umístění. Toto Mistrovství ČR můžeme proto hodnotit jako úspěšné.

O ještě lepší výsledek nás připravilo také zranění našich úspěšných závodníků Markéty Škaldové a Kryštofa Kašpárka.

Děkujeme za vzornou sportovní reprezentaci naší školy.

Trenéři Stanislav Laciga, Jan Mušínský, Aleš Prudký, Radim Bárta

< zpět