Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Medaile ze zimního mistrovství ČR 2016 do Plaveckého klubu Zlín

Na zimním mistrovství ČR 2016 v plavání se v plzeňském bazénu našim studentům z Plaveckého klubu Zlín výrazně dařilo. I přesto, že všichni naši závodníci jsou věkem ještě dorostenci, tak plavali v nejlepším finále „A“ - open nebo se jeho branám velmi přiblížili a pak startovali ve sých dorosteneckých finále „B“ nebo „C“.

Nejúspěšnější závodnicí se stala se třemi stříbrnými medailemi Michaela GOGELOVÁ z Č1.D. V disciplínách 50, 100 i 200 metrů prsa potvrdila svou příslušnost v reprezentaci ČR a svými sedmi osobními rekordy se dokázala navíc dvakrát probojovat i do nejsilnějšího „A“ finále žen (100 – 1:11,23s a 200 metrů prsa – 2:34,30s), kde při zisku svých stříbrných dorosteneckých medailí obsadila 7. a 8. místo i mezi ženami.

Další výborná umístění předvedla Lucie MATOŠKOVÁ z Č2.D, která se dokázala probojovat do šesti dorosteneckých finále, ale medailové umístění jí jen těsně uniklo. Nejblíže byla v disciplínách 100 metrů prsa a 200 metrů polohový závod (v osobním rekordu), kde skončila vždy těsně čtvrtá. Ve finále dále byla na 50 a 200 metrů prsa a 100 a 400 metrů polohový závod.

Ve výborné sprinterské formě plavala i Charlota VÁŇOVÁ ze Č3.D, která v novém ODDÍLOVÉM REKORDU 29,30s na 50 metrů motýlek doplavala ve svém finále na pátém místě. Další osobní rekord na 50 metrů znak už na finále nestačil.

Do finále se v osobním rekordu nominovala i Gabriela BÁRTKOVÁ z Č2.D na 200 metrů polohový závod a odpoledne ještě tento čas vylepšila na 2:28,64s, což stačilo na šesté místo v tomto finále, kde startovala i Petra ZELINKOVÁ rovněž z Č2.D, která obsadila osmé místo. V tomto finále startovaly tři závodnice našeho plaveckého klubu. Gábina se ještě dostala do finále i na 400 metrů polohový závod.

Další závodník i přes výrazné osobní rekordy na svých tratích do finálového bloku nenahlédl. Tím jest Michael MÜLLER – 50 metrů prsa 30,40s a 100 metrů prsa 1:07,07s.

Toto mistrovství ČR se našim závodníkům velmi vydařilo a doufáme, že po jarní a letní přípravě se jim všem podaří postoupit buď do „A“ finále – open nebo do svých dorosteneckých finále na letním mistrovství ČR.

Zdeněk Kasálek – trenér PK Zlín

< zpět