Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Workshop v laboratořích UTB
Pracovní tým Ústavu technologie potravin FT UTB ve Zlíně pod vedením doc. Ing. Venduly Pachlové, Ph.D. nachystal pro žáky septimy našeho gymnázia velice příjemné pracovní dopoledne. V jedné z laboratoří měli naši žáci možnost vyzkoušet si senzorické hodnocení mléčných výrobků a vyrobit si svůj vlastní tavený sýr.
Na druhém pracovišti bylo naopak docela sladko - žáci vyráběli (z části podle vlastní chuti a kreativity) želatinové bonbony a lízátka.
Praktická práce byla doplněna odbornou přednáškou o potravinách a jejich zpracování a chemických procesech, ke kterých přitom dochází. Všichni si domů odnesli kromě vlastních výrobků a drobných dárků také nové znalosti a povědomí o náplni práce ústavu. To, že práce byla zajímavá a nikdo se nenudil, je vidět i z přiložených fotek.
Děkujeme tímto celému týmu Ústavu technologie potravin, který nás tak vřele přijal a vytvořil tak pěknou atmosféru.
Svatava Benešová + žáci septimy