Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Přednáška o "éčkách"
V rámci výuky chemie třída Č3. C navštívila Ústav technologie potravin UTB Zlín. Po úvodním seznámení s náplní studia na fakultě následovala prohlídka laboratoří, v rámci níž měli naši žáci možnost se seznámit s některými laboratorními metodami a příslušným přístrojovým vybavením. Bonusem byla ochutnávka právě vyrobených mléčných výrobků, stejně jako milé překvapení od studentů UTB v podobě právě upečené pizzy.
Hlavní náplní naší návštěvy na UTB však byla odborná přednáška o aditivních látkách v potravinách (tzv. "éčkách"), jejich účincích a legislativě.
Děkujeme již tradičně vstřícným zaměstnancům Ústavu technologie potravin, jmenovitě paní docentce Vendule Pachlové a jejímu týmu, za velmi příjemně a přínosně strávený čas.
Svatava Benešová