Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Vanda Šimková získala skvělé 9. místo v anketě Juniorský sportovec roku!

Velký úspěch slaví Vanda Šimková z MV TEAM UTB Zlín a s ní celý svět sportovního aerobiku. Vanda je současnou mistryní světa, Evropy i České republiky ve sportovním aerobiku juniorské kategorie žen. Ke svým zaslouženým sportovním trofejím přidala nyní další ocenění – umístila se na 9. příčce ankety Juniorský sportovec roku 2019.

Výběr 10 nejlepších juniorských sportovců České republiky opět proběhl v radě expertů České nadace sportovní reprezentace, složené z bývalých olympijských vítězů a významných sportovních osobností. Poté správní rada této nadace, rozšířená o zástupce Svazu sportovních novinářů, určila pořadí vítězů. Šestnáctiletá naděje českého sportovního aerobiku, Vanda Šimková, se ve velké konkurenci mladých reprezentantů nejrůznějších druhů sportů umístila na 9. místě. Blahopřejeme jí k ocenění a zde s ní přinášíme krátký rozhovor:

Vando, umístila jste se na 9. místě v anketě Juniorský sportovec roku. Máte radost?

Určitě mám obrovskou radost. Strašně mě to překvapilo, protože jsem vůbec nevěděla, že jsem byla nominována. Jsem moc ráda za tak krásné umístění.

Cítíte, že tímto velkým oceněním můžete pomoct motivovat ke sportu děti a mládež?

Myslím, že ano. Sport je v životě člověka důležitý a jsem ráda, že se sportovní aerobik zařadil mezi ostatní sporty v této anketě, jako je tenis a atletika, protože přece jen není tak rozšířený. Těší mě, že díky svému umístění můžu sportovní aerobik zpopularizovat.

Proč je podle Vás sport důležitý?

Dle mého názoru je sport důležitý pro všechny lidi, aby se udržovali zdraví a fit. Hlavně ale pro děti a mládež, kteří v poslední době inklinují k obezitě, protože většinu času tráví za počítačem a pohyb je nebaví.

A co vrcholový sportovní aerobik? Co Vás na něm baví?

Na mém sportu mě nejvíce baví spojení tance, hudby a gymnastiky. Podle mě je to umělecký celek, se kterým se v ostatních sportech nesetkáme. Každý druh sportu je vynikající, mě však nejvíce zaujal aerobik kvůli výše zmíněnému.

Už se připravujete na nadcházející závodní sezonu, a pokud ano, jak?

Ano, připravuji se. Už od prosince vymýšlíme nové sestavy a pilujeme technické prvky. Tento rok přecházím do dospělé kategorie, ze které mám obrovský respekt, a těším se na závod s těmi nejlepšími.

Co byste chtěla vzkázat dětem a teenagerům, kteří se na sport zatím nedali?

Že každý pohyb je pro tělo důležitý a dělá mu dobře. Každý se pak cítí líp, než kdyby jen ležel nebo seděl a nic nedělal. Já miluju každý druh pohybu a určitě bych všem přála, aby se pro ně stal sport nedílnou součástí života, tak jako pro mne.

Blahopřejeme Vandě Šimkové, naší studentce tř. sexty A, k nádhernému sportovnímu ocenění jejích dlouhodobých skvělých soutěžních výkonů a výsledků ve sportovním aerobiku. Balhopřejeme rovněž Vandině trenérce, Mgr. Monice Váňové, hlavní trenérce MV TEAMU UTB Zlín.

R. Bárta zást. řed. pro sport

< zpět