Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Informace pro uchazeče o studium k přijímacím zkouškám

Vážení rodiče, milí uchazeči o studium na našem gymnáziu,

přestože jste základní informace k přijímacím zkouškám obdrželi poštou v pozvánce, zde shrnujeme základní fakta:

Termíny přijímacích zkoušek jsou pátek 15. 4. 2016 pro čtyřleté studiumpondělí 18. 4. 2016 pro osmileté studium. Administrace v učebnách začíná vždy v 8.30, je však lépe být na místě s předstihem, abyste se v klidu nachystali. Zkouška z českého jazyka i z matematiky trvá vždy 60 minut čistého času, u  uchazečů s přiznaným uzpůsobením podmínek se čas prodlužuje na 90 minut. Lze tedy počítat s délkou trvání nejvýše do 12.00 i s přestávkou.

Uchazeči o čtyřleté studium (15. 4.) konají zkoušky ve 4. a  5. etáži (čísla učeben máte na pozvánce), uchazeči o osmileté studium (18. 4.) konají všichni zkoušku (bez ohledu na číslo na pozvánce) ve 2. etáži. V budově školy budou vyvěšeny seznamy po třídách u vchodu do budovy i  na učebnách. Stejně jako u přípravných kurzů jsme připraveni Vám poradit a  pomoct v kancelářích 201, 203 nebo 205 ve 2. etáži.

Povolenými pomůckami jsou pouze modře nebo černě píšící propiska (nepoužívejte fix – propíjí se na druhou stranu archu, ani mazací propisku – skener může Váš záznam znehodnotit) a rýsovací potřeby. Jinak doporučujeme láhev s vodou a svačinu. O přestávce i ráno před zkouškami je Vám k dispozici bufet v přízemí u vchodu.

Rodiče žádáme, aby se v době zkoušek nezdržovali v budově školy! Děkujeme.

V přílohách pokyny pro uchazeče o čtyřleté studiumpokyny pro uchazeče o osmileté studium připojujeme podrobnější pokyny společnosti CERMAT a všem Vám přejeme hodně štěstí při zkouškách!

vedení školy

< zpět