Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Školní pěvecký sbor úspěšně zakončil další sezónu

Díky laskavosti Magistrátu města Zlína zakončil v úterý 20. června v obřadní síni zlínské radnice sezónu 2016/2017 Školní pěvecký sbor závěrečným koncertem. Přestože byla jeho délka původně avizována na hodinu, nikdo z přítomných diváků nelitoval, že nakonec jsme se rozcházeli asi po půldruhé hodině, protože koncert potvrdil současnou skvělou kondici tohoto pěveckého tělesa!

Sbor, který má v současnosti 21 členů s početní převahou hochů (!) předvedl program rozdělený do tří částí – historická hudba a lidové písně naše i zahraniční, tradicionály a populární hudba. V předělech vystoupili sólisté, a to jak členové sboru (několikrát skvělá Helena Vajdáková), tak hosté, a to i z řad našich studentů hudební výchovy. Vystoupení sboru i sólistů opět ukázalo, že na naší škole máme výborné muzikanty – jak ostatně s nadsázkou zaznělo na koncertě od sbormistra Karla Dvořáčka: „To se to dělá sbor s takovými muzikanty.“ Ale sbor není jen skupina jednotlivých osobností, funguje teprve jako celek. A myslím si, že všichni přítomní se včera shodli, že náš sbor opravdu funguje! Oceňuji také výběr skladeb a celkovou koncepci programu.

Děkuji všem účinkujícím za krásný večer a přeji sboru další úspěšné sezóny a hodně nových kolegů z řad budoucích nováčků na naší škole!

Přemysl Šil

< zpět