Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Den hispanizace v rytmu kubánské salsy a cha – chi s paní konzulkou

Dne 12. 10. na naši školu zavítala kubánská delegace v čele s paní konzulkou Evelyn León Pérez. Návštěva se uskutečnila při příležitosti tradičních oslav Dne hispanizace, což je den, kdy Kryštof Kolumbus v roce 1492 poprvé přistál na březích karibských ostrovů.

Nejprve nám paní Evelyn vyprávěla, jakým způsobem funguje vzdělávací systém na Kubě a jaké mají studenti možnosti například v oblasti výuky cizích jazyků.

Nezapomněla se zmínit ani o silném hurikánu Irma, který nedávno postihl hlavně sever země. Dokonce nám vysvětlila, jaký dopad na ekonomiku, ale i obyvatele hurikán měl. Celé svoje povídání zakončila ukázkou fotek národních symbolů Kuby.

Hosty jsme vřele přivítali známou kubánskou písní Guantanamera, naši nejlepší tanečníci zatančili cha-chu. Ta v našem provedení byla natolik inspirující, že i Evelyn se svým manželem Mikem se rozhodli nám zatančit směsici jejich tradičních tanců cha-chi a salsy. Oba byli tak ochotní a naučili nás pár kroků z jejich tance, a tak jsme si všichni na závěr mohli společně zatančit, což byl rozhodně nezapomenutelný zážitek. Byli to nejen skvělí tanečníci, ale i velice příjemní a usměvaví lidé.

Jsme přesvědčeni, že paní konzulka se svým manželem byli z této netradiční události stejně nadšení jako my. Doufáme, že to nebyla jejich poslední návštěva u nás a těšíme se na vzájemnou spolupráci.

Hana Sýkorová, Anna Fryštacká, David Holý, Jan Hanuš, Zuzana Švrčková

< zpět