Gymnázium a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Zlín

< zpět

Setkání ředitelů TOP středních škol s rektorem VUT v Brně

V úterý 19. února 2019, proběhlo v Brně na VUT setkání rektora, prorektora, děkana a proděkana strojnické fakulty s řediteli středních škol, jejichž absolventů se v letošním školním roce nejvíce přihlásilo ke studiu na VUT a patří tam mezi nejúspěšnější.

Moc mě těší, že v letošním roce mezi tyto školy patří i naše gymnázium. Možná je to i výsledek naší dlouhodobější snahy o zapojení prvků technického a přírodovědného vzdělávání s cílem představit našim žákům zajímavé možnosti budoucího profesního uplatnění.

S ostatními řediteli SŠ jsme v rámci tohoto setkání měli možnost si prohlédnout i některá pracoviště fakulty. V oddělení mechatroniky nám studenti představili malé roboty, které vytvořili. Také jsme navštívili pracoviště, které pomocí nanotechnologií zkoumá povrchy materiálů.

Celé odpoledne, strávené na VUT v Brně, bylo velmi zajímavé, tak jako z mého pohledu studium na této škole. Vysoká náročnost studia těchto technických oborů je však vyvážena tím, že jejich absolventi jsou velmi žádaní na trhu práce, zaměstnavatelé je oslovují již během studia a práci si mohou vybírat.

Alena Štachová

< zpět